Flank steak eli naudan kuvepaisti (ransk. bavette)

 

Rauhala Angus Flank steak

n. 1 kg flank steak (raakakypsennetty vähintään 2 vk)
suolaa
mustapippuria
muita mausteita mielen mukaan

Parhaan tuloksen saa grillissä, mutta lihan voi valmistaa myös liedellä erittäin kuumalla pannulla. Lihaa voi marinoida ainakin parin tunnin ajan tai jopa yön yli, jos haluaa voimakkaapaa maustetta. Pintaan voi myös hieroa jotakin monivivahteista mausteseosta (englanniksi dry rub) oman maun mukaan sekoitettuna. Hyvässä pihvilihassa itsessään on kuitenkin voimakas ja hyvä maku, joten jos arvostaa sitä, niin kannattaa käyttää vain suolaa ja mustapippuria.

Marinadeissa on yleensä suolaa, happoa ja öljyä sekä mausteita. Soijakastikkeessa on suolaa, joten erillistä suolaa ei tarvitse laittaa. Tuoreet yrtit tuovat myös hyvän maun.
Ehdotus mahdolliseksi marinadiksi
1,5 dl             oliiviöljyä
1 dl                soijakastiketta
vajaa 1/2 dl   punaviinietikkaa tai punaviiniä
1-2                 valkosipulinkynttä hienonnettuna
                      mustapippuria tai pippurisekoitusta


VALMISTUS:
Hyvä pihviliha tulisi valmistaa siten, että se ei tule täysin kypsäksi vaan on ”medium rare” tai ”medium” eli punainen keskeltä. Jos lihan kypsentää liian kypsäksi, lihassyyt vetäytyvät tiukoiksi ja  liha on sitkeää. Grillauksen jälkeen on hyvä antaa flank steakin vetäytyä kymmenisen minuuttia folioon käärittynä. Liha on kookassyistä ja se tulee aina leikata poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.

Grillaus tapahtuu siis kuumassa grillissä käännellen pihviä muutaman minuutin välein puolelta toiselle. Valmistusaika riippuu pihvin paksuudesta ja kypsyysastetavoitteesta.

 

» Takaisin edelliselle sivulle